Siirry pääsisältöön

Median makupalat -luentosarja II: Juha Hiitelä

Lokakuun Median makupalat -luentosarjan vierailijana toimi jääkiekkoon erikoistunut urheilutoimittaja Juha Hiitelä. Messukylän lukion viestintälinjalla opiskellut Hiitelä kertoi työstään Ilta-Sanomissa ja avasi paremmin sitä, millaista on työ paljon tunteita herättävän jääkiekon parissa.

Hiitelä käsitteli luennollaan erittäin paljon oman uransa etenemistä, ei niinkään urheilutoimittajan työtä yleisellä tasolla. Hän kertoi aloittaneensa freelancerina ja päätyneensä monen mutkan kautta Suomen suurimpaan toimitukseen. Hän painotti luennollaan myös kritiikin määrää, jota urheilutoimittaja kohtaa sekä avasi hieman Ilta-Sanomia toimituksena. NHL-kirjeenvaihtajanakin toiminut Hiitelä kertoi henkilökohtaisesti saaneensa jopa tappouhkauksia tulistuneilta jääkiekkofaneilta.

En henkilökohtaisesti pitänyt luennosta, sillä Hiitelä painotti puhetta vähän liikaa omiin menestyksiinsä eikä esimerkiksi asioihin, mitä urheilutoimittajalta vaaditaan. Olisin halunnut myös kuulla, miten Hiitelä kokee eroavansa niin sanotusta tavallisesta toimittajasta. Vaikka luento ei ollut mieleeni, oli silti erittäin mielenkiintoista saada mahdollisuus kuulla urheilutoimittajan työstä enemmän, sillä minulla ei ollut mitään etukäteistietoa kyseisestä alasta.

Kaikin puolin luento jäi minulle hieman vajavaiseksi, mutta se tarjosi silti uutta näkökulmaa. Jos voisin muuttaa jotain luennosta, olisi se voinut keskittyä enemmän urheilutoimittajan työhön eikä yksittäisen henkilön urakehitykseen. Koen luennon silti hyödylliseksi ja pienellä hiomisella olisi siitä saatu erittäin hyvä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Median makupalat -luentosarja III: Ossi Ahola

Marraskuussa Median makupalat -luentosarjamme tarjosi mahdollisuuden kurkistaa valokuvaajan työhön ja kuulla, mitä hienojen lehtikuvien takana oikeasti tapahtuu. Vieraanamme oli Ossi Ahola , joka tekee uraa Aamulehden kuvajournalistina. Hän kertoi luennollaan paljon siitä, millainen on kuvajournalistin tavallinen päivä painottaen kuitenkin työn vaihtelevuutta. Ahola ei avannut omaa taustaansa yhtä paljoa kuin aiemmat luennoitstijat, mutta henkilökohtaisesti en sitä kaivannutkaan. Tälläkin luennolla puhuja toi hyvin esille työn eri puolia suurentelematta asioita. Ahola paljasti myös, millaista on työskennellä juuri Aamulehdellä kuvajournalistina. Pidin luennosta erittäin paljon, sillä olen itse kiinnostunut valokuvauksesta. Samoin kuin Ahola, on oma suosikkini henkilökuvaus ja olisinkin halunnut kuulla, millaista henkilökuvien toteutus on juurikin journalistiseen tarkoitukseen. En ollut myöskään tietoinen siitä, kuinka laajat mahdollisuudet erilaiseen itsensä toteuttamiseen kuvajour

Median makupalat -luentosarja IV: Ville Rossi

Luentosarjamme joulukuun puhujana toimi Sammon keskuslukiossa opiskellut ja Ylen Uudessa Päivässä näyttelevä Ville Rossi. Roolistaan Roni Sireninä tunnettu Rossi kertoi luennollaan hyvin vapaamuotoisesti siitä, miten itse päätyi näyttelijän työhön ja miten se on vaikuttanut hänen elämäänsä. Jo lukioaikana uransa aloittanut Rossi kertoi luennolla paljon siitä, kuinka hänen elämänsä on muuttunut roolin saamisen jälkeen. Kaduilla ja bussissa Rossi, tai paremminkin hänen roolihahmonsa, tunnistetaan vähän liiankin usein ja kohtuullisen nuori ”fanikunta” ei jätä rauhaan sosiaalisen mediankaan puolella. Hän kuitenkin luennon perusteella suhtautuu asiaan hyvin neutraalisti, vaikka rankan päivän jälkeen ala-astelaisten tyttöjen kanssa juttelu ei välttämättä olekaan se mieluisin asia. Luento jakoi mielipiteitäni: toisaalta pidin siitä, mutta toisaalta en. Arvostan suuresti sitä, kuinka Rossi pystyi pitämään luennon kasassa ja aiheen kiinnostavana ilman tarkkaan suunniteltua diaesitystä, mutt