Siirry pääsisältöön

Median makupalat -luentosarja II: Juha Hiitelä

Lokakuun Median makupalat -luentosarjan vierailijana toimi jääkiekkoon erikoistunut urheilutoimittaja Juha Hiitelä. Messukylän lukion viestintälinjalla opiskellut Hiitelä kertoi työstään Ilta-Sanomissa ja avasi paremmin sitä, millaista on työ paljon tunteita herättävän jääkiekon parissa.

Hiitelä käsitteli luennollaan erittäin paljon oman uransa etenemistä, ei niinkään urheilutoimittajan työtä yleisellä tasolla. Hän kertoi aloittaneensa freelancerina ja päätyneensä monen mutkan kautta Suomen suurimpaan toimitukseen. Hän painotti luennollaan myös kritiikin määrää, jota urheilutoimittaja kohtaa sekä avasi hieman Ilta-Sanomia toimituksena. NHL-kirjeenvaihtajanakin toiminut Hiitelä kertoi henkilökohtaisesti saaneensa jopa tappouhkauksia tulistuneilta jääkiekkofaneilta.

En henkilökohtaisesti pitänyt luennosta, sillä Hiitelä painotti puhetta vähän liikaa omiin menestyksiinsä eikä esimerkiksi asioihin, mitä urheilutoimittajalta vaaditaan. Olisin halunnut myös kuulla, miten Hiitelä kokee eroavansa niin sanotusta tavallisesta toimittajasta. Vaikka luento ei ollut mieleeni, oli silti erittäin mielenkiintoista saada mahdollisuus kuulla urheilutoimittajan työstä enemmän, sillä minulla ei ollut mitään etukäteistietoa kyseisestä alasta.

Kaikin puolin luento jäi minulle hieman vajavaiseksi, mutta se tarjosi silti uutta näkökulmaa. Jos voisin muuttaa jotain luennosta, olisi se voinut keskittyä enemmän urheilutoimittajan työhön eikä yksittäisen henkilön urakehitykseen. Koen luennon silti hyödylliseksi ja pienellä hiomisella olisi siitä saatu erittäin hyvä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VIK2 Journalismi I: Kolumni

Tehtävänimikkeenä kidutus ja kipu Löytyikö lautaseltasi tänään jauhelihaa, lampaankyljystä tai muita lihatuotteita? Oletettavasti. Et varmaankaan ajatellut ruokailun ohella sitä silmitöntä tuskaa ja väkivaltaa, jota teuraseläin on kokenut vain päätyäkseen sinun jauhelihakastikkeen raaka-aineeksi? Entä jos tuon eläimen tilalla olisikin Sinun rakas lemmikkisi? Reagoisitko siihen eri tavalla kuin teuraseläimen lihaan? Oikeutta eläimille -järjestön julkaisemat videot tuotantokeskuksista ja teurastamoilta ovat kaikin puolin järkyttävää katsottavaa. Sähköpiiskan käyttö sekä eläinten lyöminen ja muu väkivalta ovat arkipäivää teurastamoilla. Myöskään idioottivarmaa tainnutusmenetelmää ei saateta loppuun asti tai välttämättä edes pyritä tekemään oikein. Eläimet kokevat täysin turhaa kärsimystä ja kipua. Herää kysymys: miksi? Onko kyse työntekijöiden turhautumisesta vai voiko vika olla lainsäädännössä ja korkeamman tahon välinpitämättömyydessä? Mielestäni vikaan mennään molemmissa kohdissa. Työ…

Median makupalat -luentosarja V: Anni Vuohensilta

Vuosi vaihtui, mutta Median makupalat -luentosarjamme jatkui entiseen malliin. Tammikuussa puhujaksi saapui Youtubessa Hydraulic Press Channel -kanavan toinen ylläpitäjä, Anni Vuohensilta. Hydraulipuristimella miehensä kanssa erilaisia esineitä murskaava Vuohensilta on tavoittanut videoillaan miljoonia katsojia ympäri maailmaa. Luennolla hän kertoi taustastaan ja siitä, miten pari päätyi Youtube-sensaatioksi sekä siitä, millaista todellisuudessa on tehdä työkseen videoita.

Vuohensillan pitämä luento oli mielestäni luentosarjan onnistunein, sillä hän toi esille erittäin paljon sellaista tietoa ”tubettamisesta”, jota harva alan ulkopuolinen tietää. Hän esitteli videontuotannon kannalta tärkeitä asioita sekä yritykset Suomen suosituimpien tubettajien takana. Vuohensilta kertoi myös työn hektisyyden ja vaativuuden olevan aivan eri tasolla kuin sen, mitä katsojat videoilla näkevät. Yhden muutaman minuutin mittaisen videon takana voi olla usean päivän kova työ.

Pidin luentoa erittäin silmiä…

VIK2 Journalismi I: Kritiikki

Lahden kuningas pisti kaiken peliin - priimaa alphasta omegaan

Vuoden 2015 odotetuimman levyn työstänyt ja itsensä Chekkoseksi ristinyt Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, on urallaan vallannut niin stadionin kuin tuhansien suomalaisten sydämet. Naisista, rahasta ja seksistä räppäävä Tiihonen on palannut tauoltaan räjähdysmäisellä Blockfest-keikalla, jota seurasi vähintäänkin yhtä ilmiömäinen 16.10. julkaistu Alpha Omega -levy.

Alpha Omega, levyn nimikkokappale, on jopa aggressiivinen sekoitus Cheekin ura- ja lapsuusmuistoja sekä voimaannuttavaa itsekehua ja tsemppaavia sanoituksia. Jopa vaikeita asioita käsitellään kappaleissa hyvin luontevasti ja sanotaan asiat juuri niin kuin ne ovat.

Narsistisen hauskat Chekkonen ja Me ollaan ne ovat päähän juuttuvia bilekappaleita, joista paistavat suuruudenhullut tulevaisuudensuunnitelmat. ”Ollaan Saarisen luentojen esimerkkei / yläfemmaillaan presidenttei”, Cheek sanailee hänelle tyypillisellä arvonsa tuntevalla tavalla.

Provosoivaan sävyyn ki…