Siirry pääsisältöön

Median makupalat -luentosarja III: Ossi Ahola

Marraskuussa Median makupalat -luentosarjamme tarjosi mahdollisuuden kurkistaa valokuvaajan työhön ja kuulla, mitä hienojen lehtikuvien takana oikeasti tapahtuu. Vieraanamme oli Ossi Ahola, joka tekee uraa Aamulehden kuvajournalistina. Hän kertoi luennollaan paljon siitä, millainen on kuvajournalistin tavallinen päivä painottaen kuitenkin työn vaihtelevuutta.

Ahola ei avannut omaa taustaansa yhtä paljoa kuin aiemmat luennoitstijat, mutta henkilökohtaisesti en sitä kaivannutkaan. Tälläkin luennolla puhuja toi hyvin esille työn eri puolia suurentelematta asioita. Ahola paljasti myös, millaista on työskennellä juuri Aamulehdellä kuvajournalistina.

Pidin luennosta erittäin paljon, sillä olen itse kiinnostunut valokuvauksesta. Samoin kuin Ahola, on oma suosikkini henkilökuvaus ja olisinkin halunnut kuulla, millaista henkilökuvien toteutus on juurikin journalistiseen tarkoitukseen. En ollut myöskään tietoinen siitä, kuinka laajat mahdollisuudet erilaiseen itsensä toteuttamiseen kuvajournalistilla on. Vaikka luennolta en itsessään oppinut paljon uutta, oli se silti rakennettu hyvin. Luennosta tuli sopivan kevyt ja jo valmiiksi aiheesta tietävä jaksoi keskittyä loppuun asti.

Uskoisin, että luento oli erittäin hyödyllinen niille, joilla ei ole ennakkotietoa kuvajournalismista. Itse en luennosta teoreettisella tasolla hyötynyt, mutta oli silti mukavaa kuulla jo ennestään tutuista asioista ammattilaiselta. Kokonaisuutena luento oli viihdyttävä ja sopivan informatiivinen, vaikkakin olisin toivonut hieman lisää juttua erilaisista kuvaustilanteista ja niiden toteutuksesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VIK2 Journalismi I: Kolumni

Tehtävänimikkeenä kidutus ja kipu Löytyikö lautaseltasi tänään jauhelihaa, lampaankyljystä tai muita lihatuotteita? Oletettavasti. Et varmaankaan ajatellut ruokailun ohella sitä silmitöntä tuskaa ja väkivaltaa, jota teuraseläin on kokenut vain päätyäkseen sinun jauhelihakastikkeen raaka-aineeksi? Entä jos tuon eläimen tilalla olisikin Sinun rakas lemmikkisi? Reagoisitko siihen eri tavalla kuin teuraseläimen lihaan? Oikeutta eläimille -järjestön julkaisemat videot tuotantokeskuksista ja teurastamoilta ovat kaikin puolin järkyttävää katsottavaa. Sähköpiiskan käyttö sekä eläinten lyöminen ja muu väkivalta ovat arkipäivää teurastamoilla. Myöskään idioottivarmaa tainnutusmenetelmää ei saateta loppuun asti tai välttämättä edes pyritä tekemään oikein. Eläimet kokevat täysin turhaa kärsimystä ja kipua. Herää kysymys: miksi? Onko kyse työntekijöiden turhautumisesta vai voiko vika olla lainsäädännössä ja korkeamman tahon välinpitämättömyydessä? Mielestäni vikaan mennään molemmissa kohdissa. Työ…

VIK2 Journalismi I: Kritiikki

Lahden kuningas pisti kaiken peliin - priimaa alphasta omegaan

Vuoden 2015 odotetuimman levyn työstänyt ja itsensä Chekkoseksi ristinyt Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, on urallaan vallannut niin stadionin kuin tuhansien suomalaisten sydämet. Naisista, rahasta ja seksistä räppäävä Tiihonen on palannut tauoltaan räjähdysmäisellä Blockfest-keikalla, jota seurasi vähintäänkin yhtä ilmiömäinen 16.10. julkaistu Alpha Omega -levy.

Alpha Omega, levyn nimikkokappale, on jopa aggressiivinen sekoitus Cheekin ura- ja lapsuusmuistoja sekä voimaannuttavaa itsekehua ja tsemppaavia sanoituksia. Jopa vaikeita asioita käsitellään kappaleissa hyvin luontevasti ja sanotaan asiat juuri niin kuin ne ovat.

Narsistisen hauskat Chekkonen ja Me ollaan ne ovat päähän juuttuvia bilekappaleita, joista paistavat suuruudenhullut tulevaisuudensuunnitelmat. ”Ollaan Saarisen luentojen esimerkkei / yläfemmaillaan presidenttei”, Cheek sanailee hänelle tyypillisellä arvonsa tuntevalla tavalla.

Provosoivaan sävyyn ki…

Median makupalat -luentosarja I: Tuukka Välimäki

Median makupaloja -luentosarjamme alkoi syyskuussa 2016, kun Aamulehden videotuottaja Tuukka Välimäki saapui Sammon keskuslukioon luennoimaan työstään. Hän esitteli luennon aikana monipuolisesti omaa taustaansa, työnsä hyviä sekä huonoja puolia ja näytti muutamia Aamulehdelle tekemiään videoita. Hän avasi todella hyvin sitä, mitä toimittajan ja etenkin videotuottajan työstä haaveilevalta vaaditaan, jotta unelma voi toteutua. Välimäki painotti luennon aikana myös paljon otsikon tärkeyttä ja aiheen mielenkiintoisuutta journalismissa. 
Henkilökohtaisesti pidin luennosta erittäin paljon. Välimäki oli valmistellut esitystään hyvin, joten itse luento eteni mukavasti. Kokonaisuus oli eheä ja vaikka asiaa tuli paljon, luentoa oli kevennetty hienosti videoiden avulla. Videoilla oli yhteys aiemmin puhuttuun asiaan ja ne havainnoillistivat hyvin. Välimäki toi luennossaan esille videotuottajan työn hyvät ja huonot puolet, joiden avulla hän loi realistisen kuvan työstä. Myöskään huumoria luennost…