Siirry pääsisältöön

Median makupalat -luentosarja IV: Ville Rossi

Luentosarjamme joulukuun puhujana toimi Sammon keskuslukiossa opiskellut ja Ylen Uudessa Päivässä näyttelevä Ville Rossi. Roolistaan Roni Sireninä tunnettu Rossi kertoi luennollaan hyvin vapaamuotoisesti siitä, miten itse päätyi näyttelijän työhön ja miten se on vaikuttanut hänen elämäänsä.

Jo lukioaikana uransa aloittanut Rossi kertoi luennolla paljon siitä, kuinka hänen elämänsä on muuttunut roolin saamisen jälkeen. Kaduilla ja bussissa Rossi, tai paremminkin hänen roolihahmonsa, tunnistetaan vähän liiankin usein ja kohtuullisen nuori ”fanikunta” ei jätä rauhaan sosiaalisen mediankaan puolella. Hän kuitenkin luennon perusteella suhtautuu asiaan hyvin neutraalisti, vaikka rankan päivän jälkeen ala-astelaisten tyttöjen kanssa juttelu ei välttämättä olekaan se mieluisin asia.

Luento jakoi mielipiteitäni: toisaalta pidin siitä, mutta toisaalta en. Arvostan suuresti sitä, kuinka Rossi pystyi pitämään luennon kasassa ja aiheen kiinnostavana ilman tarkkaan suunniteltua diaesitystä, mutta olisin kuitenkin kaivannut sen puheen tueksi. Välillä luentoa oli erittäin vaikea seurata, kun asioita ei oltu jaettu kovin tarkasti tiettyihin kokonaisuuksiin, jotka käsiteltäisiin kukin ajallaan. Puhe rönsyili, mutta tunnen sen sopineen hyvin Rossin muutenkin rentoon ja nuorekkaaseen esiintymistyyliin.

Kaiken kaikkiaan luento oli mielestäni hyödyllinen, mielenkiintoinen ja sopivan rento. Vaikka olisinkin toivonut vähän enemmän etukäteissuunnittelua ja johdonmukaisuutta sain luennosta silti paljon irti. Itse teatteria harrastaneena oli mielenkiintoista kuulla, millaista on näytellä tv-sarjassa, sillä se eroaa ainakin luennon perusteella paljon siitä, mitä tavallinen näyttämöteatteri on. Opin paljon uutta enkä pidä enää näyttelijänkään työtä niin helppona, mikä oli varmasti luennon paras anti osaltani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VIK2 Journalismi I: Kolumni

Tehtävänimikkeenä kidutus ja kipu Löytyikö lautaseltasi tänään jauhelihaa, lampaankyljystä tai muita lihatuotteita? Oletettavasti. Et varmaankaan ajatellut ruokailun ohella sitä silmitöntä tuskaa ja väkivaltaa, jota teuraseläin on kokenut vain päätyäkseen sinun jauhelihakastikkeen raaka-aineeksi? Entä jos tuon eläimen tilalla olisikin Sinun rakas lemmikkisi? Reagoisitko siihen eri tavalla kuin teuraseläimen lihaan? Oikeutta eläimille -järjestön julkaisemat videot tuotantokeskuksista ja teurastamoilta ovat kaikin puolin järkyttävää katsottavaa. Sähköpiiskan käyttö sekä eläinten lyöminen ja muu väkivalta ovat arkipäivää teurastamoilla. Myöskään idioottivarmaa tainnutusmenetelmää ei saateta loppuun asti tai välttämättä edes pyritä tekemään oikein. Eläimet kokevat täysin turhaa kärsimystä ja kipua. Herää kysymys: miksi? Onko kyse työntekijöiden turhautumisesta vai voiko vika olla lainsäädännössä ja korkeamman tahon välinpitämättömyydessä? Mielestäni vikaan mennään molemmissa kohdissa. Työ…

VIK2 Journalismi I: Kritiikki

Lahden kuningas pisti kaiken peliin - priimaa alphasta omegaan

Vuoden 2015 odotetuimman levyn työstänyt ja itsensä Chekkoseksi ristinyt Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, on urallaan vallannut niin stadionin kuin tuhansien suomalaisten sydämet. Naisista, rahasta ja seksistä räppäävä Tiihonen on palannut tauoltaan räjähdysmäisellä Blockfest-keikalla, jota seurasi vähintäänkin yhtä ilmiömäinen 16.10. julkaistu Alpha Omega -levy.

Alpha Omega, levyn nimikkokappale, on jopa aggressiivinen sekoitus Cheekin ura- ja lapsuusmuistoja sekä voimaannuttavaa itsekehua ja tsemppaavia sanoituksia. Jopa vaikeita asioita käsitellään kappaleissa hyvin luontevasti ja sanotaan asiat juuri niin kuin ne ovat.

Narsistisen hauskat Chekkonen ja Me ollaan ne ovat päähän juuttuvia bilekappaleita, joista paistavat suuruudenhullut tulevaisuudensuunnitelmat. ”Ollaan Saarisen luentojen esimerkkei / yläfemmaillaan presidenttei”, Cheek sanailee hänelle tyypillisellä arvonsa tuntevalla tavalla.

Provosoivaan sävyyn ki…

Median makupalat -luentosarja I: Tuukka Välimäki

Median makupaloja -luentosarjamme alkoi syyskuussa 2016, kun Aamulehden videotuottaja Tuukka Välimäki saapui Sammon keskuslukioon luennoimaan työstään. Hän esitteli luennon aikana monipuolisesti omaa taustaansa, työnsä hyviä sekä huonoja puolia ja näytti muutamia Aamulehdelle tekemiään videoita. Hän avasi todella hyvin sitä, mitä toimittajan ja etenkin videotuottajan työstä haaveilevalta vaaditaan, jotta unelma voi toteutua. Välimäki painotti luennon aikana myös paljon otsikon tärkeyttä ja aiheen mielenkiintoisuutta journalismissa. 
Henkilökohtaisesti pidin luennosta erittäin paljon. Välimäki oli valmistellut esitystään hyvin, joten itse luento eteni mukavasti. Kokonaisuus oli eheä ja vaikka asiaa tuli paljon, luentoa oli kevennetty hienosti videoiden avulla. Videoilla oli yhteys aiemmin puhuttuun asiaan ja ne havainnoillistivat hyvin. Välimäki toi luennossaan esille videotuottajan työn hyvät ja huonot puolet, joiden avulla hän loi realistisen kuvan työstä. Myöskään huumoria luennost…